Электронная библиотека Финансового университета

     

Детальная информация

Rodríguez Bernaldo de Quirós, Ana. Food contamination by packaging: migration of chemicals from food contact materials / Ana Rodríguez Bernaldo de Quirós, Antía Lestido Cardama, Raquel Sendón, Verónica García Ibarra. — 1 online resource (x, 166 pages). — In English. — <URL:http://elib.fa.ru/ebsco/2215152.pdf>.

Дата создания записи: 28.08.2019

Тематика: Food — Packaging — Materials.; Food contamination — Prevention.; Bisphenol A — Toxicology.; Food poisoning.; Bisphenol A.; Lebensmittelchemie.; Lebensmittelvergiftung.; Food contamination — Prevention.; Food — Packaging — Materials.; Food poisoning.

Коллекции: EBSCO

Разрешенные действия:

Действие 'Прочитать' будет доступно, если вы выполните вход в систему или будете работать с сайтом на компьютере в другой сети Действие 'Загрузить' будет доступно, если вы выполните вход в систему или будете работать с сайтом на компьютере в другой сети

Группа: Анонимные пользователи

Сеть: Интернет

Аннотация

The migration of substances from packaging to food is a matter of concern for the food safety authorities, and packaging materials constitute a potential source of contaminants to which the consumer will be exposed to through their diet. A huge variety of substances can be present in packaging materials, which could consequently migrate into food and represent a risk to consumer health. Food Contamination by Packaging provides an overview of the main packaging contaminants including Bisphenol A, melamine, phthalates, alternative plasticisers, photoinitiators, perfluorochemicals, saturated and aromatic hydrocarbons (mineral oil saturated hydrocarbons and mineral oil aromatic hydrocarbons) from mineral oils, other bisphenol-related compounds, nanoparticles, primary aromatic amines and nonintentionally added substances. The analytical techniques used for their determination are reviewed. This book will be of interest to students and researchers in universities and research institutions associated with food packaging and, in general, to the food safety sector.

Права на использование объекта хранения

Место доступа Группа пользователей Действие
Локальная сеть Финуниверситета Все Прочитать Печать Загрузить
Интернет Читатели Прочитать Печать
-> Интернет Анонимные пользователи

Оглавление

  • Preface
  • Acknowledgements
  • Contents
  • 1. Introduction
  • 2. Bisphenol A
  • 3. Melamine
  • 4. Phthalates and alternative plasticisers
  • 5. Photoinitiators
  • 6. Other chemical substances from food contact materials
  • 7. Non-intentionally added substances
  • 8. Estimation of exposure to migrants from food contact materials
  • Index

Статистика использования

stat Количество обращений: 0
За последние 30 дней: 0
Подробная статистика